Dhedlook's Heroes

The Grinding Gulf 8

Cavern of Spiderfires

Session XP: 2.600
Total XP: 76.073 (Char lvl 12)
Loot List: The Grinding Gulf 8


Falcone, Laeroth og Silvenhair fortsætter undersøgelsen af hulesystemmet mens de to sidste gruppemedlemmer plejer deres sår.

Flere timers vandring bringer de tre helte ind i en grotte med en naturlig udgang højt oppe i loftet og de finder ud af at der bor en flagermusse kollogni, ved at de træder i en masse guanno, der ligger på gulvet. Her er Laeroth ikke sen til at samle en større mængde op til senere brug, da han forventer at finder tid til at lære ildkugle formularen i en nærmere fremtid.
Desværre forstyrres de nærmeste flagermus og de flakser ned over gruppen inden de flyver ud gennem den naturlige skorsten i huleloftet. Her vælger gruppen at hoppe op på deres flyvende tæpper for ikke at larme mere end højst nødvendigt.
Længere fremme kommer vi til en gigantisk hule som er dækket på alle fladder af brændende edderkopper. Ca i midten af rummet er der en stor ildcirkel, med en platform lige bag den, hvor der står en af de tre søstre, der har kommandoen over de sortelvere, som er i området.
Det lykkes os at flyve helt op til platformen og lave et overreskelses angreb, men vi havde ikke lige regnet med at portalen virkede som en gennemsigtigt skjold, der blokkerede alle fysiske og magiske angreb.
Hun udnytter vores forvirring til at forsøge sig med at deaktivere det magiske tæppe som Laeroth og Silverhair flyver på, men det mislykkes hende heldigvis for de to helte.
Hurtigt får Laeroth sendt et stråle af frost ind på hende, der forårsager så stor skade på hende at hun lammes af smerte, hurtigt fuldt op af Silverhair med fire pile i en tæt klynge lige i hjertet på hende inden hun når at reagere yderligere og det slår hende ihjel.
Det lykkes Falcone at deaktivere den brændende portal med sit sværd og vi tror i første omgang at der ikke er mere i det, men til vores store ærgrelse genaktiveres den efter kort tid igen. Derfor bliver vi enige om at forsegle rummet med nogle magiske skriftruller vi har til rådighed.

Vi bruger noget tid på at undersøge de tilstødende hulesystemmer uden at finde noget af interesse og vender tilbage til den centrale hule med søen og prøve en anden gang.

Desværre er er der jo belgmørkt i undergrunden, så vi har brug for lys som afslører os for den sortelver patrulje, der har en lejer længere fremme og de har en varm velkomst til os.
Det udvikler sig hurtigt til en magisk duel mellem Laeroth og patruljens heksemester. Sortelveren kaster lynmagi ind i gruppen af venner og fjender, hvor han slår en af sine egne ihjel. Silverhair kocentrerer sig om fjendes præstinde og har held med at forhindre hende i at kaste besværgelser, og Falcone underholder de sidste patrulje soldater med behændigt sværdopvisning uden at gøre den store skade på dem.
Hekse mesteren kaster magiske missiler mod Laeroth, der heldigvis er beskyttet med en ammulet, der absorberer den slags magi og han svarer igen med sin egen lynmagi formular, der slår to almindelige patrulje vagter og heksemesteren og præstinden ihjel med en formular.
Den sidste patrulje vagt vælger at tage flugten, for at alarmere andre sortelvere i området om vores tilstedeværrelse, men Silverhair fælder ham på tyve meters afstand.

Efter at have besjeret patruljen fortsætter vi ned af gangen nogle hundrede meter og kommer ud til et krater med en sø og vandfald. Det ville være meget idylisk hvis det ikke var for store bunker eskramenter og døde, flåede flagermus over det hele.

Det viser sig nemlig at det er Zhentarim troldmandens ridedyr, der har rede her, men den er ikke til at se nogle steder. Vi vælger at vende tilbage til hulesystemmerne og slå lejr for natten.

Lige in vi skal til at gå i seng, biver vores hyggelige hytte angrebet af en ny sortelver patrulje. De kan dog ikke komme ind, men vi kan lige akutat se ud af sprækkerne mellem skodderne på vinduerne, hvilket giver os lejlighed til at kaste formularer efter dem. Silverhair påkalder en Jordelemental, der kaster sig over patruljens heksemester og Laeroth er så irriteret over at blive forstyrret i sine studier at han beslutter sig for at afprøve en nyerhvervet formular på paruljens præstinde.
De andre gruppe medlemmer bliver lidt forskrækkede da Laeroth afslutter sin besværgelse med at hoste noget blod op, for derefter at høre præstinden udstøde et forfærdeligt smerteskrig og flygte væk fra stedet.
Nogenlunde samtidigt bliver heksemesteren mast i en uhyggeligt fontæne af blod. Her vælger resten af patruljen at flygte, men Silverhair kommanderer sin elemental til at jage dem indtil den skal vende tilbage til sit eget plan.

Næste morgen finder vi de sørgelige rester af patruljen forskellige steder i hulesystemmet. Nogle af dem er begravet halvvejs ind i murerne eller gulvet.
Vi afslutter sessionen med at finde vej til et alterrum, der er tomt på nær et alter til Lolth, hvor vi finder et hemmeligt rum, hvor der er en glypth som gave og indeholder desuden Midnights Moon og en formular bog.

Comments

Shadowgargoyle

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.